donderdag 25 juli 2024

Verhuur leegstandswet

 

Wilt u graag weten wat de opties zijn van verhuur via de leegstandswet? Op leegstandswetverhuur.nl vindt u alle informatie omtrent verhuur via de leegstandswet. 

Een groot voordeel van verhuur via de leegstandswet is dat u uw huis gewoon te koop kan laten staan terwijl u uw woning verhuurt. U kunt eventuele dubbele lasten dekken door de opbrengsten van de verhuur. Ook staat uw huis niet leeg waardoor het minder gevoelig is voor vandalisme. 

Het is makkelijker geworden om de verhuur van uw woning via de leegstandswet te doen door wetswijzigingen op 1 juli 2013. U mag nu de verhuurprijs zelf vaststellen, u kunt een vergunning aanvragen bij de gemeente voor 5 jaar en u hoeft maar een beperkte huurbescherming te garanderen in het contract. Door de opzegtermijn van 3 maanden is het makkelijker de huurder te laten vertrekken als u uw woning heeft verkocht. 

Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u uw woning wilt verhuren via de leegstandswet. U moet namelijk toestemming vragen bij uw bank of hypotheekverstrekker. Ook dient u een vergunning aan te vragen bij uw gemeente middels de “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte”. Het kan tot 6 weken duren voordat u uw vergunning heeft verkregen. Het is ook belangrijk niet te vergeten uw verzekeraar in te lichten en een degelijk contract op te stellen waarin de duur van de verhuur duidelijk wordt aangegeven. Als laatste punt moet u er rekening mee houden dat bij verhuur via de leegstandswet uw woning fiscaal verschuift van box 1 naar box 3. 

 

Leegstandswetverhuur.nl helpt u graag met het verhuren via de leegstandswet. Klik hier voor meer informatie over verhuur via leegstandswet.

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left