donderdag 25 juli 2024
  • Verhuur koopwoning

Voor- en nadelen

De verhuur van een koopwoning heeft enkele voor- en nadelen. Wat is er precies gunstig voor u als huizenbezitter en waar moet u voor waken?

De voordelen van de verhuur van een koopwoning
De verhuur van een koopwoning was al voordelig, maar is sinds het versoepelen van de regels binnen de Leegstandswet nog aantrekkelijker geworden. Dat komt doordat het voor verhuurders nu gemakkelijker is om een vergunning aan te vragen, die in de meeste gevallen direct voor vijf jaar verstrekt wordt. Ook mag u zelf de huurprijs samenstellen en hoeft u geen uitgebreide huurdersbescherming te garanderen. Daarnaast profiteert u natuurlijk van de bekende voordelen bij de verhuur van een koopwoning.

  • Het huis ziet er altijd bewoond uit. Een leeg huis verkoopt lastig, doordat potentiële kopers zich minder makkelijk voor kunnen stellen hoe groot een ruimte is of waarvoor een kamer geschikt is.
  • U behoedt uw woning voor leegstand. Daardoor wordt het huis niet gevoelig voor krakers of vandalisme. Ook vermijdt u verpaupering, doordat er altijd iemand in het huis is en kleine gebreken zo snel opgemerkt worden.
  • U verkrijgt inkomsten uit uw woning. U betaalt niet alleen meer aan de aflossing van de hypotheek, maar ontvangt ook iedere maand de huur. Hiermee kunt u uw hypotheek verder afbetalen en/of andere kosten dekken. 

Verhuur van een koopwoning: de nadelen
Naast voordelen zien veel mensen ook een aantal mogelijke nadelen van het verhuren van een koophuis. Soms bestaat er de angst dat het huis onbewoonbaar achtergelaten zal worden door de huurders of dat het huis doordat het verhuurd is niet direct verkocht kan worden. Voor beide nadelen bestaat een oplossing.

  • Huurders kunnen voordat het huurcontract ondertekend wordt gescreend worden. Zo hebt u meer zekerheid over wie er in u huis komt wonen.
  • Doordat een huurovereenkomst op basis van de Leegstandswet altijd beëindigd kan worden, hebben zowel u als de hypotheekverstrekker de zekerheid dat het huis elk moment verkocht kan worden. 

Klik hier om informatie aan te vragen.

3.2857142857143 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left