woensdag 29 mei 2024
  • Links

Verhuren onder leegstandswet

Hebt u besloten dat u wilt gaan verhuren onder leegstandswet? Dan zijn er eental zaken waar u rekening mee moet houden en die u vast moet leggen.

Het voordeel van verhuren onder leegstandswet
Door de economische crisis laat de verkoop van een huis soms op zich wachten. Mocht de verkoop van uw woning niet opschieten, dan kunt u denken aan verhuren onder leegstandswet. Het voordeel hiervan is dat u inkomsten ontvangt uit uw te koop staande woning. Ook zorgt het ervoor dat uw huis niet leeg komt te staan en minder gevoelig is voor vandalisme. 

Verhuren onder leegstandswet is gemakkelijker geworden
Door een wetswijziging in juli 2013 zijn de mogelijkheden rondom verhuren onder leegstandswet verruimd.

  • U mag de huurprijs van uw koophuis zelf vaststellen;
  • U kunt bij uw gemeente een vergunning voor vijf jaar aanvragen;
  • U hoeft maar een beperkte huurbescherming te garanderen in uw contract. De opzegtermijn voor de verhuurder is 3 maanden, waardoor een snelle verkoop vergemakkelijkt wordt.

Natuurlijk blijven er een aantal zaken waaraan u wel moet voldoen en die u dient te regelen voordat u uw huis gaat verhuren.

Verhuren onder leegstandswet: wat u moet weten
Wilt u uw koophuis verhuren, dan moet u toestemming aanvragen bij uw bank of hypotheekverstrekker. Ook vraagt u met behulp van het formulier “Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte” een vergunning aan bij uw gemeente. Dit kan tot zes weken duren. Vergeet ook niet uw verzekeraar in te lichten en stel een contract op, waarin u aangeeft wat de vergunningstermijn is, dat het tijdelijke verhuur op basis van de leegstandswet betreft en wat de huurprijs is. Let ook op de fiscale gevolgen van tijdelijke verhuur: het inkomen dat u verkrijgt uit verhuren onder leegstandswet valt niet in box 1, maar in box 3.

Klik hier om informatie aan te vragen

3.125 1 1 1 1 1 Rating 3.13 (8 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left