woensdag 29 mei 2024
  • Links

Huurovereenkomst leegstandswet

Een huurovereenkomst leegstandswet geeft u zekerheid bij het tijdelijk verhuren van uw koophuis op grond van de leegstandwet. Waar moet u allemaal op letten in een huurovereenkomst leegstandswet? 

Huurovereenkomst leegstandswet: de kenmerken
Voor juli 2013 had u als verhuurder veel minder vrijheden bij het tijdelijk verhuren van uw koophuis en het opstellen van een huurovereenkomst leegstandswet. Door enkele wetswijzingen hebt u tegenwoordig meer ruimte voor eigen inbreng. Waar moet uw huurovereenkomst leegstandwet aan voldoen?

  • In het huurcontract geeft u aan dat het om tijdelijke verhuur op grond van de leegstandwet gaat;
  • U beschrijft dat u een vergunning heeft en voor welke termijn deze geldt;
  • U specificeert de huurprijs;
  • U geeft aan dat de huurder een opzegtermijn van één maand heeft, terwijl u een opzegtermijn van drie maanden hebt (maar u hoeft geen volledige huurbescherming te garanderen).

Een huurovereenkomst leegstandswet: waar moet u aan voldoen?
U kunt niet zomaar een huurovereenkomst leegstandswet opstellen. U dient eerst te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag uw woning de afgelopen tien jaar maximaal drie jaar verhuurd zijn geweest en moet het twaalf maanden voor de leegstand bewoond zijn geweest. Bij nieuwbouw gelden andere regels. Ook moet u denken aan het aanvragen van een vergunning bij uw gemeente, het vragen van toestemming aan uw bank en hypotheekverstrekker en het informeren van uw verzekeraar.

Een huurovereenkomst leegstandswet: voor welke huurder?
Natuurlijk vertrouwt u uw koopwoning niet zomaar aan iedereen toe. Het kan daarom prettig zijn om potentiële huurders te screenen voor u tot een huurcontract overgaat. Zeker als u uw woning gemeubileerd verhuurt wilt u natuurlijk zekerheid hebben.

Klik hier om informatie aan te vragen.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left