donderdag 25 juli 2024
  • Links

Verhuur koophuis

Verhuur koophuis kan ook voor u de oplossing zijn, nu de verkoop van een huis door de economische crisis vaak veel langer duurt dan voorheen. Om toch inkomsten uit uw woning te genereren en te voorkomen dat uw woning leegstaat, kunt u overwegen om te kiezen voor verhuur koophuis.

Verhuur koophuis: u krijgt de vrijheid
De wetgeving rondom de leegstandwet is sinds juli 2013 versoepeld. Daardoor hebt u als verhuurder meer vrijheden gekregen. De verhuur koophuis kan daardoor volgens uw eigen plan verlopen. U mag zelf de huurprijs bepalen; u bent niet gebonden aan het gangbare puntensysteem. Hoewel uw huurcontract aan enkele eisen moet voldoen, hoeft u maar gedeeltelijk te tegemoet te komen aan de eisen rondom de huurdersbescherming, die wel van kracht zijn bij reguliere huurwoningen. Natuurlijk zijn er wel enkele aspecten waarmee u rekening moet houden.

Checklist verhuur koophuis volgens de leegstandwet

Voordat u uw koophuis kunt gaan verhuren, dient u enkele zaken aan te vragen en vast te leggen.

  • Toestemming vragen aan uw bank of hypotheekverstrekker en uw verzekeraar inlichten. Soms wil een hypotheekverstrekker inkomsten gebruiken om de hypotheek af te betalen of is er sprake van een renteverhoging bij tijdelijke verhuur.
  • Een vergunning aanvragen bij uw gemeente. De kosten variëren per gemeente en bedragen tussen de nul en een paar honderd euro.
  • Een contract opstellen. Hierin geeft u aan dat het contract hoort bij een object dat op basis van de leegstandwet tijdelijk verhuurd wordt. Ook beschrijft u de vergunningstermijn en de afgesproken huurprijs.

Verhuur koophuis: overige zaken
Daarnaast beslist u of u uw koophuis gemeubileerd of ongemeubileerd wilt verhuren. En moet de tuin ook onderhouden worden? Een makelaar kan u helpen om beslissingen te maken en de nodige vergunningen aan te vragen. Ook kan er hulp geboden worden bij het zoeken en screenen van huurders.

Klik hier om informatie aan te vragen

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left