dinsdag 19 maart 2024
  • Aandachtspunten

Begininspectie

In een begininspectie legt u samen met een verhuurspecialist de status van uw woning vast. U beschrijft eventuele gebreken, maar u kunt later eventueel ook bewijzen dat een huurder verantwoordelijk is voor schade.

Aandachtspunten voor de begininspectie
Voordat u een begininspectie doet of laat doen heeft u al verschillende andere stappen ondernomen. Zo heeft u een vergunning aangevraagd bij de gemeente, heeft u toestemming van uw bank gekregen en uw verzekeraar (opstalverzekering) ingelicht. Bij het opstellen van een huurcontract heeft u alle ruimtes in de koopwoning beschreven. Het risico op schade aan de koopwoning is iets dat veel huizenbezitters weerhoudt van het tijdelijk verhuren van hun woning. Maar als u alles accuraat vastlegt, met name in uw contract, minimaliseert u dit risico. De begininspectie kan daarin een grote bijdrage leveren, net als het screenen van de huurkandidaat.

Zo verloopt een begininspectie
Een begininspectie is iets dat u goed kunt laten doen door een verhuurspecialist. Deze kenners weten alles van verhuren en kunnen gericht naar uw woning kijken. Ze weten bijvoorbeeld welke onderdelen schadegevoelig zijn, waardoor u dit extra goed vast kunt (laten) leggen. Bij een begininspectie wordt de koopwoning gecontroleerd en worden er foto’s gemaakt. Dat zorgt ervoor dat u de staat van uw woning zwart op wit vastlegt.

Aandachtspunten: de waarde van een begininspectie
De begininspectie is zo belangrijk omdat een huurder verplicht is om een woning in precies dezelfde staat achter te laten als aan het begin van de huurtermijn. Vindt u dat dat niet zo is, dan kunt u dat door middel van het inspectierapport en de genomen foto’s aantonen. Let op: alleen een volledig inspectierapport garandeert een verrekening van de schade met de borg. 

Wilt u de zekerheid hebben dat u huis netjes achtergelaten wordt? Laat dan een begininspectie verrichten door een verhuurspecialist.

Klik hier om informatie aan te vragen.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left