maandag 30 november 2020
  • Aanvraag vergunning

Leegstandswet gemeente Groningen

Heeft u uw oude koopwoning nog niet verkocht en bestaat bij u de wens om dit huis te verhuren op basis van de Leegstandswet gemeente Groningen? Om veilig te verhuren vraagt u een vergunning aan bij de gemeente.

Leegstandswetvergunning Groningen
Een vergunning voor het tijdelijk verhuren van een koopwoning onder de Leegstandswet is niet alleen belangrijk voor de gemeente. Ook u als verhuurder voorkomt hiermee latere (juridische) problemen. Door deze vergunning aan te vragen voorkomt u namelijk dat huurders aanspraak maken op de reguliere huurdersrechten. Als u uw huis verkoopt, wilt u het natuurlijk zo snel mogelijk opleveren. Binnen de Leegstandswet kunt u het huurcontract altijd beëindigen (met inachtneming van de opzegtermijn). Bovendien vergroot u met een vergunning de kans dat uw bank of hypotheekverstrekker achter de verhuur van uw woning staat. Een vergunning aanvragen Groningen doet u bij het loket Bouwen en Wonen (Gedempte Zuiderdiep 98). De kosten vergunning Groningen bedragen € 46,50. 

Leegstandswet Groningen
Om een geldige vergunning aan te vragen moet u rekening houden met een aantal voorwaarden.  Een vergunning voor verhuur onder Leegstandswet is alleen mogelijk als:

  • Het huis voordat het leeg kwam te staan ten minste een jaar bewoond is geweest;
  • Als u niet meer dan twee woningen tegelijk verhuurt onder de Leegstandswet;
  • U officieel de eigenaar bent van de te verhuren woning;
  • Als het huis daadwerkelijk leeg staat op het moment dat de vergunning verstrekt wordt.

Bovendien is het zorgvuldig invullen van het aanvraagformulier en het opstellen van het contract erg belangrijk. Hierin dient u namelijk expliciet te beschrijven dat het gaat om tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet.

Wilt u de zekerheid hebben dat u veilig gaat verhuren en niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Vraag dan via deze link vrijblijvend advies aan een lokale makelaar. 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Gratis advies bij verhuren

 Hulp nodig bij verhuren? Klik hier voor vrijblijvend advies!

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Retailagenda voor terugdringen leegstand

Minister Kamp van Economische Zaken gaat samen met gemeenten, mkb en partijen als Rabobank een retailagenda opzetten. Doel van deze agenda is het terugdringen van leegstand in de retailsector. De leegstand stijgt onder andere door het opkomen van webwinkels, verandering...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkhed…

Het kabinet wil de doorstroming op de woningmarkt stimuleren door woningeigenaren meer mogelijkheden te geven om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Het wordt hierdoor mogelijk een huurcontract voor 2 jaar af te sluiten. Ook mag de woningeigenaar op grond van meer...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Dreiging leegstand studentenkamers

Door daling in het aantal studenten en uitwonenden kan er na 2025 een tweedeling ontstaan op de markt van studentenhuisvesting. Kamers op A-locaties zullen populair blijven, maar voor kamers op C-locaties dreigt leegstand. Dit blijkt uit onderzoek van ING. De...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Achterhoek wil worden aangemerkt als kri…

In Regio Acherhoek zijn de acht regiogemeenten in de Achterhoek vertegenwoordigd. Zij hebben minister Blok gevraagd om te worden aangemerkt als krimpregio. De vraag rees vanuit het rapport Grenzen aan de krimp. De minister krijgt in dit rapport het advies...

10-11-2014 Nieuws

Read more

Woningzoek

Leegstandswetverhuur.nl geeft informatie over het verhuren op basis van de Leegstandswet. Wilt u een woning gaan huren? Kijk dan op Woningzoek.nl.

1000 characters left